Пускат на свобода арестуваните пенсионери-убийци срещу 20 лева?

Новини
19:13 - 15 Юни 2020
2309
Пускат на свобода арестуваните пенсионери-убийци срещу 20 лева?

"Престъпление е и да се извършва такова зверство пред очите на малко момиченце. Дано не му остане травма. Много безскрупулно, нямат никаква жал. Дъщеря им е отведена заедно с тях в ареста. Има свидетели, които казват, че това отношение е от години назад, отнасят се така към децата си, посягали са им, а също и на предни свои животни. Имам информация, че са освободени срещу 20 лв., ще проверявам. Нека видят, че няма да останат безнаказани насилниците на животни", заяви по Канал 3 Мартин Янчев - от организацията "М и М помощ за животните – БГ".

Предполага се, че вероятно ги е подразнило, че котката е започнала да се разгонва и да увеличава своето поколение.

"Като отидохме на адреса вече някой се беше обадил и имаше патрул. Полицията съдействаше. Мотивът според възрастните хора е, че котката посегнала да си изяде мъничките. Не бях много сигурни, няколко пъти смениха версиите си, признаха, че са убили котето, после се отметнаха. Усетиха, че ще има наказание за тях и започнаха да се измъкват", обясни той.

"Твърдят, че има много котки, преминаващи през техния двор. Личеше се, че са си техни. Това отношение към тази животинка няма как да е към преминаващо животно. Момиченцето с телефона е от съседен двор", заяви активистът.