"Европа ни чува" е слоганът на ГЕРБ за изборите

Цветан Цветанов беше главен герой на представянето

Новини
11:54 - 07 Април 2019
1883
"Европа ни чува" е слоганът на ГЕРБ за изборите

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов представи слогана на партията за предстоящите избори за Европейски парламент. Политическата сила ще се бори за възможно най-много евродепутати под мотото "Европа ни чува".

"Европа ни чува, когато показваме видими резултати и когато правим последователни политики. Трябва да говорим за европейския дебат и бъдещето на Европа. Винаги, когато сме правили подготовката си за всеки национален избор сме се стремели слоганът да съответства на това, което сме успели да направим през всичките тези години", заяви Цветан Цветанов и посочи, че идеята е да има приемственост между слоганите през различните национални кампании.
Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков каза от своя страна, че "Европа чува хората, които имат какво да кажат, които имат ясна представа накъде да вървят. Той изтъкна, че с този слоган от ГЕРБ искат да кажат, че само подкрепяйки силната листа на партията може да се гарантира, че България ще бъде важна част от европейския дневен ред.

Междувременно се появиха обвинения, че предизборния слоган на ГЕРБ е откраднат от НДСВ. Царската партия го използвала още преди 10 години - през 2009-а, когато Меглена Кунева е водач на листата. Тогава мотото на кампанията й било именно "Европа ни чува".