"Фондацията" и Братя Аргирови пеят на площада за Нова Година

Променят движението в София заради празничния спектакъл

Новини
23:03 - 18 Декември 2019
2481
"Фондацията" и Братя Аргирови пеят на площада за Нова Година

Любими звезди ще пеят на площад “Княз Александър I” в новогодишната нощ. Концертът ще бъде предаван на живо в “Сцена под звездите” по БНТ.

Гостите на площада и милионната аудитория пред телевизора ще посрещнат новата година заедно с Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански от “Фондацията”, братя Аргирови, кубинската изпълнителка Долорес Естрада, хитовата поп певица от 90-те Тони, талантите от Expose Team и брасбенда “Виво Монтана”.

Водещи на спектакъла на обществената телевизия и Столичната община, ще бъдат Райна Налджиева и Мирослав Димитров от предаването “Туризъм.бг” на БНТ. Режисьор и сценарист е Борис Радев.

“Сцена под звездите” започва в 22 ч на 31 декември и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари. 20-ото издание на празничната забава съвпада с отбелязването на 140 години от обявяването на София за столица на България и 60-годишнината на Българската национална телевизия.

Заради мащабното празнично събитие в центъра на София ще има промени на движението - след 20,00 ч на 28.12 ще бъде забранено паркирането на автомобили на паркингите на площад “Княз Александър I” и ул. “Дякон Игнатий”. На 31.12. след 15,00 ч ще бъде забранено преминаването на автомобили по бул. “Цар Освободител”. Движението ще бъде възстановено след 6,00 ч на 1.01.2020 г. Паркингът ще може да се използва след 23,00 ч на 1 януари.