"Мис Англия" 2019 лекува коронавирус

Баша Мъкерджий е дипломирана докторка

Топ
12:36 - 08 Април 2020
5773
"Мис Англия" 2019 лекува коронавирус

„Мис Англия“ за 2019 г. Баша Мъкерджий прекъсна благотворителната си обиколка по света, за да се завърне в родината и да помага  в безмилостната борба с коронавируса. Красавицата е дипломиран лекар и смята, че мястото й сега е в болничните отделения. Тя прекъсна практиката си като лекар, за да представи Англия на престижния конкурс „Мис Свят“ през декември 2019 г.

24-годишната миска споделя пред медиите, че след като е провъзгласена за най-красивата жена в родината си, е получила безброй покани да се включи в благотворителни организации и събития по света. В началото на март тя е била на дълго посещение в Индия, където е участвала в подпомагането на децата в местните училища, а също така е дарила и щедра сума за изоставени момичета. Но бързото ескалиране на заразата и най-вече рязкото влошаване на обстановката във Великобритания карат Баша да прекъсне благотворителната си дейност и да се завърне у дома.

На въпроса защо е взела това решение, Баша отговаря, че би било срамота да носи короната на „Мис Англия“ и да обикаля света, докато толкова много хора умират от коронавирус всеки ден, а колегите ѝ медици едва успяват да се справят със спасяването на нови и нови заразени. „Няма по-добро време да бъда истинска „Мис Англия“ и да помогна на родината си от сега!“, гордо заявява красавицата. В момента тя е под двуседмична изолация, тъй като това е изискването за всички, завърнали се от чужбина. Веднага след изтичането ѝ, миската ще може да бъде отново в болницата до пациентите си.