"Промяната" вече е партия

Политика
17:17 - 09 Август 2022
4129
"Промяната" вече е партия

Софийският градски съд допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ в регистъра на политическите партии, съобщиха от пресцентъра на съда.

По всичко личи, че след като прокуратурата не възрази срещу вписването на формацията с председатели Кирил Петков и Асен Василев като партия, магистратите не са се възползвали от максималния им по закон срок за решение - две седмици и са взели решението бързо, за четири дни.

С решението на съда "Продължаваме промяната" изглежда има всички шансове да се яви самостоятелно на предсрочните избори на 2 октомври. На фона на това все още е отворен въпросът дали ще има предизборна коалиция между партията на Кирил Петков и Асен Василев с "Демократична България", доколкото няма информация за такова решение. На изборите през ноември миналата година новопоявилият се политически проект използва регистрациите на партиите "Волт" на Настимир Ананиев, "Средна европейска класа" на Константин Бачийски и "Политическо движение социалдемократи" на Елена Нонева.

От началото на седмицата пък "Продължаваме промяната" започна да събира подписи за явяването на избори - до утре включително (10 август) представителите на формацията очакват съмишлениците си от 10 ч. до 20 ч. в техен частен офис на ул. Цар Иван Асен II 23А. За регистрация за изборите на партиите трябват имената и подписите на поне 2500 избиратели, които ги подкрепят, както и удостоверение от Сметната палата за финансови отчети от датата на съдебната регистрация, припомня "Дневник".