"Спаси София": Дебат няма да има

Фандъкова отказала неофициално на четвъртия в кметската надпревара Борис Бонев

Политика
16:42 - 30 Октомври 2019
3102
"Спаси София": Дебат няма да има

Дебат за София няма да има. Екипът ни отправи публична покана до кандидатите за кмет на София за дебат по предварително оповестени експертни теми, с ясен регламент.

Срокът за потвърждение изтече в 14:00 ч., като за съжаление получихме съгласие от щаба на г-жа Мая Манолова и неофициален отказ от щаба на г-жа Йорданка Фандъкова. Това обявиха от екипа на четвъртия в битката за кметския стол кандидат от първия тур Борис Бонев.

От щаба на новия общинар изразиха разочарование от така стеклите се обстоятелства и коментираха: "за нас е странно защо досегашният кмет на София отказа възможността да дискутира експертно и задълбочено по темите за София. Тя нямаше какво да загуби. Факт е, че преди този ключов балотаж няма да има нито един дебат. Това е силно разочароващо и е лош сигнал за демокрацията и включването на гражданите в управлението на града. Нашата цел беше този дебат да бъде изцяло фокусиран върху експертността и конкретиката при решаването на проблемите на града и затова щеше да гарантира и избраният от нас водещ - Борис Бонев, граждански активист с над 10 годишен опит".