"Възраждане" аплодират КС: Отменена е псевдосъдебната реформа от лаптопа на Н. Йорданова

Политика
15:21 - 26 Юли 2024
2143
"Възраждане" аплодират КС: Отменена е псевдосъдебната реформа от лаптопа на Н. Йорданова

"Възраждане" ликува в парламента след като преди минути Конституционният съд отмени голяма част от промените на основния закон, приети от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Партията на Костадин Костадинов също обжалва промените.

"КС отмени т.нар псевдосъдебна реформа в конституцията, приета от евро-атлантическото мнозинство, написана на лаптопа на Надежда Йорданова и изцяло отменена. Ще има декларация по-късно, ние няма да изпуснем възможността да покажем на българските граждани в днешното пленарно заседание, което се очертава малко по-дълго, да обясним защо групата на неможачите правилно бе зашлевена от Конституционния съд с реформата в глава съдебна власт", каза Петър Петров от трибуната в парламента.

Още от сутринта депутатите са видимо развълнувани, явно очаквайки решението на КС, като в последните часове в залата е изключително шумно и водещите заседанието Рая Назарян и Росица Кирова трудно укротяват народните представители. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сутринта дори каза, че "очакват с нетърпение".