Радев осъди политическото номадство

Назначил съм три служебни кабинета и те се справиха, но изборите са екстремен вариант, заяви президентът

Политика
15:51 - 20 Юни 2022
3415
Радев осъди политическото номадство

"Аз съм доказал, че никога не бягам от отговорност. Назначил съм три служебни кабинета и те се справиха. Сега въпросът не е в служебния кабинет, а парламентарно представените партии да проявят отговорност и дебатите и вотът да бъдат насочени към решаването на интересите на хората". Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Латвия, където участва в инициативата "Три морета".

Изобщо преди да говорим за дебатите за гласуване за предсрочен вот, трябва да е ясно, че тук в близките дни и седмици има да се решават много важни предизвикателства от компетенцията на сегашното правителство и на сегашния парламент и те не могат да избягат от тях, смята държавният глава.

Партиите трябва да проявят отговорност за бъдещето на хората по време на дебатите и гласуването на вота на недоверие, заяви Румен Радев. Той заяви, че има много важни предизвикателства пред страната ни, на които политиците в парламента трябва да отговорят.

Изборите са крайният, екстремния вариант, коментира държвният глава.

Да се твърди, че заставам до ГЕРБ и ДПС, е абсурдно, заяви Радев по повод критики към него от страна на лидера на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова.

Не мога обаче да приема и призива за политическо номадство, защото това е изкривяване на вота на хората, допълни държавният глава.

Радев обясни също, че за момента предложения от Франция вариант за решение на спора на България със Северна Макодония, е най-доброто, което е предлагано до момента. Той обаче подчерта, че вписването на българите в Конституцията на съседката ни е „задължително, но недостатъчно условие”.