Ръководството на Левски поиска спешна среща с феновете

НКП изненадан от поканата, чудят се какво ще се дискутира

Спорт
10:58 - 18 Януари 2020
1556
Ръководството на Левски поиска спешна среща с феновете

Ръководството на Левски ще проведе среща с феновете на тима, която ще се състои на 19 януари от 12.00 часа. Това обявиха запалянковците на тима чрез сайта на НКП. Привържениците настояват за среща от лятото на 2019 г. Днес те обявиха, че са изненадани от поканата и могат само да гадаят какво ще дискутират с ръководството на клуба.

Ето какво пише в сайта на НКП:

"Уважаеми левскари,

След почти половин година чакане и липса на отговор, ръководството на ПФК „Левски“ АД откликна на поканата ни за среща на тема: „ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ДОГОВОРЕНОСТ ЧРЕЗ ОФИЦИАЛИЗИРАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ПФК „ЛЕВСКИ“ И НКП „ЛЕВСКИ“ В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН“. Изпълнителният директор на Клуба се свърза с нас и ни покани на среща, без да бъде формулирана тема от тяхна страна. Поканата е към УС на НКП на "Левски". В съответствие с принципите и политиката на прозрачност и широка представителност, които НКП на "Левски" отстоява, каним всички лидери на националните и регионални структури на левскарите в България и чужбина. Срещата ще се състои на 19-ти януари 2020 година, от 12:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

Фактология по случая:

Искаме да Ви припомним, че в края на месец юли 2019 година управителният съвет на „Националния клуб на привържениците на Левски“ отправи официална, писмена покана към собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД за среща.

Ние настоявахме срещата да се състои в дома на ФК „Левски“ – стадион „Георги Аспарухов“, като задължително условие беше, от една страна да има широка представителност от левскарските среди в лицето на УС на НКП на „Левски“ и лидерите на регионалните структури на привържениците от страната и чужбина и, от друга страна, собственикът на Нове холдинг, собственикът на мажоритарния пакет от акциите на ПФК „Левски“ АД и изпълнителният директор на ПФК „Левски“ АД.

Целта на срещата беше (и си остава) да представим за разглеждане, обсъждане, доработване и приемане на концепция за дългосрочно сътрудничество между организираните привърженици на Левски и Професионалния футболен клуб.

Не ни е известно, какви са причините, но поканата ни остана без отговор.

В средата на месец август 2019 година, изпратихме втора, писмена покана за среща. Резултатът беше същия.

На 3-ти септември 2019 година, НКП на „Левски“ публикува на официалния си сайт документът, който така и не стигна до представяне и обсъждане с ръководството на ПФК. Отново от Клуба не реагираха по никакъв начин.

На 22-ри октомври 2019 година, във връзка със скандалните инциденти около футболната среща между отборите на България и Англия (проведена в град София на 14.10.2019 година) и последвалата ги кампания от масови арести и административни наказания на привърженици на "Левски", които за пореден път бяха удобно „посочени“ като „Главните виновници“ за проблема, решихме да инициираме един широк дебат, в който да поканим за участие представители на всички заинтересовани страни, в т.ч. отговорните членове на правителството, ММС и МВР, както и БФС, общинските власти и представители на всички клубове на привърженици на останалите отбори в страната.

На 25-ти октомври 2019 година дадохме пресконференция, на която "Националният клуб на привържениците на Левски" представи отчет за дейността си и анонсира стратегията си за съвместна работа с ПФК "Левски" в дългосрочен план, чиято основна цел е свеждането на инцидентите с привърженици на любимия клуб до минимум. Отново ПФК останаха безмълвни.

Както и започнахме в началото, макар и изненадващо за нас след толкова време неглижиране и мълчание, все пак такава среща ще се състои.

Не знаем причините за това преобразяване в поведението на ПФК, само може да се досещаме, но ние никога не бягаме от диалог когато става въпрос за "Левски".

Няма да го направим и сега."