Русе остава без отбор, Дунав - пред разпад!

Драконите, които днес посрещат Ботев Пд, събраха... 320 лева за оцеляването си

Спорт
11:51 - 06 Ноември 2019
2191
Русе остава без отбор, Дунав - пред разпад!

Тъмни облаци надвиснаха над Русе. Но този път не е заради атмосферните условия, а заради футболния Дунав. Градът е застрашен да остане без отбор, след като благодетелят Симеон Симеонов отказа да финансира драконите, а преди няколко седмици феновете на отбора се обърнаха за помощ и към премиера Бойко Борисов.

Старши треньорът на Дунав Людмил Киров заяви, че той и играчите са решили, че след днешния мач с Ботев Пловдив спират с тренировките. Срещата е от 13:00 часа в Русе.

Футболистите имат да получават по 2 заплати и премии, като са стигнали дотам, че дори не могат да си платят телефоните.

"Решили сме категорично с играчите, спираме с тренировките. Момчетата имат да получават по две заплати и премии, не могат да си платят дори телефоните. Двадесет и първи век е, отборът е в Първа лига, не може така! Никой не се интересува от Дунав, явно вървим към разпадане. Не мога да лъжа повече футболистите си и да ги карам да играят, досега го правеха заради мен, заради името на клуба, но вече не се трае. Излизаме за победа, но след това не виждам надежда отникъде", обясни Киров пред "24 часа".

Както е известно Дунав се намира в много тежко финансово състояние, след като досегашния благодетел на клуба д-р Симеон Симеонов се оттегли преди близо месец.

Феновете решиха да направят инициатива за подпомагане на отбора, като в периода между 16 и 22 октомври те събраха дарения на стойност 320 лева, които са крайно недостатъчни.

Тогава президентът на Дунав заяви, че ако идват 7000 човека и дават по 10 лева за билети, клубът ще се самоиздържа.