Русия праща най-новите изтребители Су-35 в Беларус (ВИДЕО)

Това се случва във връзка с обявените военни учения в средата на февруари

Балкани
12:40 - 26 Януари 2022
3368
Русия праща най-новите изтребители Су-35 в Беларус (ВИДЕО)

Русия прехвърля модерни многофункционални изтребители Су-35С на летищата в Беларус във връзка с обявените военни учения в средата на февруари, съобщи руското министерство на отбраната.

След пристигането си в Беларус изтребителите ще поемат бойно дежурство като част от изпитание за функционирането на единната система за противовъздушна отбрана на двете държави.

Тестът на военните сили ще се проведе на два етапа. На първия етап, до 9 февруари, те ще се предислоцират и ще организират охраната и отбраната на важни държавни и военни съоръжения и на въздушната граница.

На втория етап, от 10 до 20 февруари, ще се проведат съвместни учения „Съюзническа решимост – 2022“, в рамките на които ще се отработят задачи за отблъскване на външна агресия и за противодействие на тероризма.

Броят на военния персонал и оборудването, участващи в ученията, не надвишава параметрите, нотифицирани от Виенския документ от 2011 г., посочват от руското военно министерство

Руският изтребител Су-35С принадлежи към поколението, условно наречено "4 ++", което означава, че характеристиките му са много близки до 5-то поколение, отстъпвайки само по стелт технологията и някои радарни възможности.

Част от възможностите на изтребителя включват: нанасяне на превантивен удар срещу въздушен враг, включително незабележим; атака срещу наземни или морски цели, без да навлиза в зоната на противовъздушната отбрана; участие в групови действия срещу наземни и въздушни цели; изпълнение на полети на ниска надморска височина, избягвайки препятствия; откриване на типови наземни и въздушни цели на разстояние до 200 км, както и на големи въздушни цели при увеличаване на изображението на разстояние до 400 км.