Руската журналистка Юлия Латинина: Путин не е Хитлер, а Чикатило!

Москва се държи като дребен терорист: убива заложници, поощрява садистите, а после се оплаква

Русия
14:09 - 30 Юли 2022
9616
Руската журналистка Юлия Латинина: Путин не е Хитлер, а Чикатило!

Русия не се управлява от Хитлер, а от Чикатило. Това обяви в туитър руската публицистка Юлия Латинина. Тя посочи за пример видео от телеграм на руски войник, който кастрира украински военнопленник, както и бомбардирането на затворници в Оленовка.

"След видеото с отрязването на яйцата на украински военнопленник и бомбардирането с град на затворниците в Оленовка, за да скрият техния Аушвиц, трябва да признаем, че Русия не се управлява от Хитлер, тя се управлява от Чикатило".

Латинина отбелязва, че за първи път "пред очите ни" руската държава се държи като дребен терорист: убива заложници, поощрява садистите във войските, а после се оплаква, че я обиждат.

"Путин се държи като Хамас. Но това означава, че той вече разбира, че е загубил", допълва Латинина.

Тя предлага руските власти да предадат телата на загиналите в Оленовка на независими експерти или да им покажат мястото на експлозията.

"Съмнявам се, че ще потвърдят тяхната версия", прогнозира Латинина.
На 28 юли в социалните мрежи се появи информация за изтезанията на украински военнопленник от руски войници. Съветникът на ръководителя на кабинета на президента Михаил Подоляк увери, че всички престъпници ще бъдат идентифицирани. На 29 юли украинското външно министерство излезе с изявление, в което осъди бруталното отношение на руските военни към украински военнопленници.

Главната прокуратура на Украйна разследва изтезанията, заснети на видеото, като военно престъпление.