Руски писател сравни Путин със серийния убиец Чикатило

По-рано Акунин, който от дълго време живее зад граница, предрече бъдещия крах на Русия

Русия
12:51 - 19 Юли 2022
3485
Руски писател сравни Путин със серийния убиец Чикатило

Известният руски писател Борис Акунин сподели, че се чувства като брат на серийния убиец - Андрей Чикатило. По този начин Акунин оприличи действията на президента на руската федерация Владимир Путин. Реакцията му е предизвикана след трагедията във Виница, при която загинаха три деца. 

"Брат на Чикатило. Горе долу така, както вероятно и много от нас, се чувстват през тези месеци. Лично аз никого не съм убивал, насилвал, изтезавал, но тези ужасни престъпления е извършил член на моето семейство. Затова е така тежко, дори невъзможно да общуваш с жертвите и техните роднини. Казваш някакви думи на съчувствие, изказваш съболезнования, готов си да платиш компенсации, но нямаш сили да погледнеш в очите. В тях се чете: как израстнах с този урод, защо не го спрях или не го удуших още в люлката?" Това написа Акунин в своя Фейсбук профил в коментар със снимка от разрушенията във Виница. 

Писателят отбелязва, че маниакът все още не е спрян и това могат да направят само "членовете на неговото семейство."

По-рано Акунин, който от дълго време живее зад граница, предрече бъдещия крах на Русия. Според него сега, както никога, много руснаци за първи път са се усъмнили, че в страната им нещо не е наред.