Руският лечител и мистик Зор Алеф води семинари у нас

Облъчва ли ни Анатолий Руденко като Кашпировски?

Мистика
21:21 - 06 Април 2023
8819
Руският лечител и мистик Зор Алеф води семинари у нас

Руският лечител Анатолий Руденко с мистичното име Зор Алеф пристига в България, за да проведе лекцията „Материализация на мечтата“.

След безпрецедентния си успех по света, за пръв път свой мащабен мастър клас в България ще изнесе на 25 април Зор Алеф, съобщават организаторите. 

Зор Алеф пристига по покана на Академия „Живей елегантно“ и ще бъде в България само за няколко дни. Макар и с български корени, световно известният мистик рядко идва в страната ни, но признава, че тук се радва на огромен брой почитатели. Алеф неведнъж е споделял, че именно България е мястото събрало мистичната памет на планетата и поради тази причина много цени голямата си популярност тук.

В своя професионален клас Зор Алеф ще разкрие кои са 10-те магични закони на успеха, както и силите, които гарантират прогрес на отделния индивид. Практиките и формулите за сбъдване на мечта и разкриване на хоризонт към личен напредък, ще бъдат кулминацията на събитието.

Анатолий е роден в Москва през 1976 г. в семейството на известната из цяла Русия българска лечителка Иванка и поета Александър Руденко. По майчина линия Зор е пето поколение от род на лечители и знахари. До петата си година живее във Видин и с. Раковица при родителите и бабата на майка му, след което учи и живее в Москва и в България, предимно във Видин.

В най-ранна възраст Зор Алеф получава прозрение и чува духовното си име, което го насочва към изучаване на древната мистична литература. От 14-годишна възраст се занимава с духовни практики. 

Псевдонимът, както самият той твърди, му е съобщен от странен глас по време на риболов на язовир „Божурица“ край Видин и е съчетание от „зор“- дума от староасирийски език, означаваща „пратеник“, „посланик“ и „алеф“ – древноеврейска дума означаваща „маг“- триединен човек, съединяващ духовната, астрална и физическа същност на човека.

През 1992 г. създава първата си езотерична школа „Зор“, която трансформира в „Школа на Единното учение“ през 2000 г. със заявена мисия „възсъединение на човечеството в Истината, братската любов и земното битие“.

Школата има свои представителства в Русия, България, Башкирия, Казахстан, Беларус, Кипър и Финландия. В гр. Белоградчик е изграден Център на Единното учение за енергийно и душевно възстановяване.

Мистикът е и автор на над 20 книги на различни езици. Сред тях са фундаменталният труд в три тома „Свещена терапия“, „Отговори за непосветения“ в два тома, „Йога за сънищата“ и „Метод на неуязвимостта“.  Автори на предговорите на част от книгите му са – проф. Андрей Пантев, Акад. Антон Дончев, Александър Руденко, проф. Гаро Мардиросян и Кубрат Томов.
 
"Човекът е призван от Бога да отправи погледа си към звездите. Велика и безкрайна сила е заложена у всекиго, но не всеки е достоен за нея.

Майката на всички науки – Свещената магия, крие тайната и пътя към могъществото на духа. Без да разтварям, но открехвайки вратата към Знанието, предупреждавам докосналият тази книга никога да не помисля за зло", казва Зор Алеф.

Мнозина се питат дали лечителят наистина обладава свръх естествени способности или само облъчва хората в стил "Кашпировски", който по времето на перестройката и малко след разпадането на СССР водеше психо сеанси по руската телевизия.

"И това беше времето, когато бяха прочутите колективни сеанси на Алан Чумак, на Кашпировски по телевизията. Аз гледах всичко това и тези неща не предизвикаха в мен разбиране и одобрение, защото прекрасно разбирах, че това е едно копче на пистолет - ти го натискаш и оръжието ще стреля, накъде ще стреля и какво ще се случи, какви ще бъдат резултатите от цялото това нещо - никой не знае. Те са непрогнозируеми.

Затова от четиринадесетгодишна възраст, когато аз започнах да лекувам и написах първата си книга, поставих задача да създам духовна система, даваща на хората ясна картина за невидимия свят, за техните психични възможности, за ресурсите, за начините на себеосъществяване, за духовната практика, за магическите инструменти, които могат да бъдат задействани, защото неслучайно поколение и поколение жреци и духовни учители, мистици, велики души, които са идвали на тоя свят са ни предавали знания за това. Просто тези знания трябваше да бъдат обобщени. Обобщени, систематизирани и предадени във вид на послание", казва по този повод самият Анатолий Руденко.