Руснаците строят мистериозна конструкция на Кримския мост

Русия
15:40 - 26 Септември 2024
1705
Руснаците строят мистериозна конструкция на Кримския мост

Руснаците са започнали да изграждат мистериозна конструкция на Кримския мост, свързващ Русия с окупирания украински полуостров Крим, предаде агенция УНИАН.

Представителят на Военноморските сили на Украйна, капитан 3-ти ранг Дмитро Плетенчук, заяви, че все още не е ясно какво точно е съоръжението, но по всяка вероятност окупаторите искат да подсилят защитата на моста.

„Ще се разбере, когато бъде завършено, но най-вероятно няма да могат да го направят, защото започва период на бури и съответно ще бъде много трудно“, каза украинският представител. 

Това може да са различни хидротехнически съоръжения, може да са преградни съоръжения, посочи Плетенчук. По думите му подобни конструкции периодично биват изхвърляни на брега от вълните.

От началото на пълномащабната инвазия Украйна на няколко пъти нанесе удари по Кримския мост, включително с морски дронове, причинявайки сериозни щети. Мостът обаче така и не бе съборен – амбиция, която Киев открито изрази да осъществи.

Кримският мост е символ на управлението на Путин и унищожаването му ще причини огромни щети на режима му. Затова руснаците правят всичко възможно, за да го защитят.