Съдът се произнася за освобождаването на Светослав Костов като шеф на БНР

Новини
13:31 - 22 Юни 2020
1620
Съдът се произнася за освобождаването на Светослав Костов като шеф на БНР

До месец административният съд ще се произнесе по делото, заведено от бившия генерален директор на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов за освобождаването му от поста.

Днес областният административен съд на София реши, че няма да се събират нови доказателства и даде само срок на Костов и адвокатите му да представят бележки.

Както е известно, ексшефът на БНР оспорва мотивите, с които Съветът за електронни медии (СЕМ) гласува през октомври миналата година освобождаването му от поста. Това решение бе вследствие от скандала със спирането на програма "Хоризонт" и твърденията за упражняван натиск върху журналисти от радиото. На днешното заседание пък не е имало представител на СЕМ, тъй като се оказало, че заради COVID-19 е променен начинът на уведомление на страните по делата в Административен съд София-област и вместо малко след 10 ч заседанието се е провело час по-рано. Всъщност, то трябваше да се проведе на 16 март, но бе отложено заради въведеното три дни по-рано извънредно положение.