Само в Lupa.bg: Ето го новия военен министър

Крият от Драгомир Заков, че неговият наследник е Антон Ластарджиев

Политика
11:52 - 26 Юли 2022
18879
Само в Lupa.bg: Ето го новия военен министър

Постоянният секретар на отбраната Антон Иванов Ластарджиев ще е новият служебен военен министър в поредния кабинет, назначен от Румен Радев. Новината разкри пред Lupa.bg високопоставен източник от Министерството на отбраната.

Любопитното е, че името на финансиста от Ловеч се пази в тайна от настоящия военен №1 Драгомир Заков. Решението постоянният секретар на отбраната да поеме МО е взето вчера, разкри още информаторът на Lupa.bg.

Във визитката на Антон Ластарджиев четем, че е роден на 6 август 1977 г. в Ловеч. През 2004 г. се дипломира като магистър по специалност „Финанси“ в Университета за национално и световно стопанство, гр. София.

Притежава сертификат по управление на човешките ресурси в публичния сектор в условията на криза от Интербалканския институт по публична администрация в Солун, Гърция.

През 2013 г. завършва курс по управление, ориентирано към резултати в Европейския институт по публична администрация в гр. Маастрихт, Холандия.

През август 2015 г. завършва висш международен курс по мениджмънт в отбраната в Монтерей, САЩ.

От юни 2002 г. изпълнява последователно експертни и ръководни длъжности в Министерството на отбраната.

От юли 2012 г. до началото на 2013 г. заема длъжността началник на отдел „Човешки ресурси на администрацията на Министерството на отбраната“.

От януари 2013 г. до юни 2017 г. е директор на дирекция „Управление на човешките ресурси“ като за този период представлява Република България в Комитета на НАТО по управление на човешките ресурси /NDMC/.

Заместник-председател е на Националната военна спортна федерация от 2014 г.

Владее английски език. Женен, с едно дете.

Вече стана ясно, че президентът Румен Радев ще разпусне 47-ия парламент на 2 август, след което властта поема служебно правителство, което ще управлява до 2 октомври, когато ще се проведат поредните предсрочни избори.