Само в Lupa . bg : Гришо беснее на летище София

Ексклузивно
14:12 - 09 Юли 2019
27382
Само в Lupa.bg: Гришо беснее на летище София

Кратката ваканция на Григор Димитров в България приключи със скандал, научи Lupa.bg. Тенисистът, който преди седмица си дойде у нас, след като отпадна рано от "Уимбълдън", се видя с роднините, а в неделя трябваше да се връща към сърцето на Европа.

Димитров се радвал на голямо внимание на ВИП-а на летище "София" - раздал десетки автографи и позирал търпеливо за снимки, докато брат му чакал чинно отстрани.

Дотук всичко било добре, но ябълката на раздора станала модерната напоследък електрическа тротинетка за придвижване на Гришо. Той я сгънал и поискал да я вземе със себе си на борда на частния самолет с швейцарска регистрация, който го чакал в София седмица.

Служителите по сигурността му обяснили, че не е разрешено, тъй като батериите на возилото са много мощни.

Димитров започнал да негодува и да повишава тон. Служителите били принудени да извикат капитана на полета, за да каже тежката си дума. Пилотът, който със своя екипаж престоял седмица в столицата, отказал да качи Е-тротинетката на борда. И Григор Димитров смекчил тона.

Тенисистът бил принуден да се обади на баща си и да го върне, за да прибере возилото.

Свидетели коментирали, че Димитров разполага с много пари и че двата полета, престоя на самолета и екипажа, му коствали минимум 50 000 евро, но прави панаири за тротинетка и срещу правилата на гражданското въздухоплаване.