Само в Lupa.bg: Малин Кръстев гласува за Фандъкова, а е основател на ДБГ, която издигна Манолова

Актьорът признава в клипче, че не харесва София като строителна площадка

Новини
12:00 - 30 Октомври 2019
4919
Само в Lupa.bg: Малин Кръстев гласува за Фандъкова, а е основател на ДБГ, която издигна Манолова

Актьорът Малин Кръстев, който е сред основателите на Движение "България на гражданите" (ДБГ), също декларира подкрепата си публично за Йорданка Фандъкова на балотажа срещу Манолова, видя Lupa.bg. Звездата от "Седем часа разлика" се е срещнал вчера с настоящата кметица и е заснел видеоклип в нейна подкрепа.

От думите му става ясно, че и той не харесва задръстванията и мръсния въздух в София и признава, че градът често прилича на строителна площадка, но обявява, че столицата има нужда от човек, който знаел накъде отива тя. "В момента Фандъкова е целият екип", казва Кръстев. 

Политически куриозният факт обаче е, че през 2012 г. той стана едно от популярните лица за основаването на партията на бившата еврокомисарка Меглена Кунева - ДБГ, както и бе в инициативния комитет за издигането на на името й за кандидатпрезидентски претендент. Към днешна дата пък ДБГ, която се управлява от Димитър Делчев, е плътно зад конкурентката на Фандъкова - независимата Мая Манолова, подкрепена и от БСП. В същото време, както Lupa.bg първа писа, Прошко Прошков, който също бе част от ДБГ, пък се вля в ГЕРБ и вече е избран за общинар на управляващата партия в очертаващото се мнозинство в СОС.