Само в Lupa.bg: Пиарка на Божков се обяви за мъченица

Общество
15:50 - 15 Юни 2020
9938
Само в Lupa.bg: Пиарка на Божков се обяви за мъченица

Една от сочените за пиарки на беглеца-милиардер в Дубай Васил Божков - Ивет Добромирова, се обяви за политически изгнаник. Вчера бившата шефка на пресцентъра на Министерския съвет в служебния кабинет на Марин Райков се оплака, че от известно време живеела във Франция и не можела да се прибере в България, въпреки желанието си, защото била преследвана по политически причини, каквито не обяснява. 

Ето какво написа Ивет Добромирова - една от трубадурките на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски в социалната мрежа фейсбук: 

"Аз не съм в държавата и не мога да се прибера, въпреки че искам, защото Гешев и управляващото статукво са заявили, че ще ме приберат за 8 месеца, колкото им позволява закона да ме държат прибрана без доказателства. От тази гледна точка при Орешарски беше по-добре. И не, не спекулирам, за да се правя на интересна. И да, ако някъде по света бивш правителствен говорител заяви, че не е в държавата, защото не може да се прибере под страх от държавна репресия, това би било новина. И да, знам, че в България това не е. И това е една от тъжните причини да не съм в България".

Заради това си послание обаче Добромирова си навлече доста негативни коментари, включително от приятели, които й напомнят, че изгнаничество в страна от Европейския съюз е нонсенс, както и че ако действително главният прокурор Иван Гешев с едно щракване на пръста си би могъл да издаде заповед за издирване и до 24 часа да я посрещне на родна почва. 

Иначе русата фурия не спира да брани клиента си Божков от Франция, като от сутрин до вечер публикува напоителни обяснения как всички свързани с него лица са невинни и неправомерно се подлагат на разпити, обиски и им се повдигат обвинения. Особен е фокусът на Добромирова върху спряганата за бивша любовница на хазартния бос - ЛиЛана, която е в ареста заради обвинения за кражба на евросредства и членство в организирана престъпна група.