Само в Lupa.bg: Поемните лица в дома на Борисов – от Симеоновската школа

Политика
14:00 - 18 Март 2022
9793
Само в Lupa.bg: Поемните лица в дома на Борисов – от Симеоновската школа

Две поемни лица от полицейската школата в Симеоново са присъствали на биска в дома на бившия премиер Бойко Борисов, научи ексклузивно Lupa.bg. По Закона на МВР това не е забранено, но не е етично, тъй като върху бъдещите полицаи може да се упражнява натиск.

Поемните лица при претърсването на дома на пиарката на Борисов Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов са били съседи и случайни минувачи. Вероятно комшиите на Борисов не биха се осмелили да свидетелстват срещу него и затова МВР е потърсило помощта на двама курсанти, коментират пред Lupa.bg полицейски служители, пожелали анонимност.

По думите им е спазена буквата на закона при ареста на Борисов. Цивилни полицаи са извършили обиска и задържането му, а не барети както видяхме при закопчаването на бившия главен секретар на финансовото ведомство Тенчо Попов, съдия Петър Сантиров, бившия министър на отбраната Николай Цонев и още много други, които осъдиха България за полицейска репресия.

За да не се стигне до сблъсъци със симпатизантите на ГЕРБ, по време на задържането на Борисов бяха изпратени катаджии и униформени от Охранителна полиция, каквато е практиката при ескалиране на общественото недоволство.