Само в Lupa.bg: Станишев изпреварил Йончева в преференциите?

Ексклузивно
21:15 - 26 Май 2019
6205
Само в Lupa.bg: Станишев изпреварил Йончева в преференциите?

Фалшификация на преференциите в листата на БСП разкриха високопоставени източници на Lupa.bg в партията. Още рано тази сутринта в деня на вота лидерката на Столетницата Корнелия Нинова е спуснала директива на места към червените членове на секционните избирателни комисии (СИК) преференциалният вот за предшественика й на поста в БСП Сергей Станишев, който бе под номер 5 в листата, да се броят наполовина.  

Скандалът бързо стигнал и до щаба на Станишев. А по информация на Lupa.bg лидерът на ПЕС на много места в страната, а и в чужбина е успял да изпревари водачката на БСП Елена Йончева. По закон той не може да я измести от водачеството, но при такъв развой на броенето на гласовете и ако официално се докаже, че Станишев е събрал повече хиксове в бюлетината от журналистката, това ще е пореден шамар срещу Нинова. 

Станишев бе втори, с много малка разлика, и при събирането на номинациите още от общопартийните организации. Въпреки това Нинова реши да пренебрегне гласовете и дори бе предложила на пленума листа, в която лидерът на ПЕС изобщо не фигурираше.