Само в Lupa.bg: Весела Лечева и любимият й Сотир вдигат сватба след смъртта на Манол Велев

Политика
14:33 - 25 Март 2022
28947
Само в Lupa.bg: Весела Лечева и любимият й Сотир вдигат сватба след смъртта на Манол Велев

Бившата шефка на някогашната агенция за младежта и спорта Весела Лечева и дългогодишният й любим Сотир Ушев се канят да вдигнат сватба след смъртта на официалния й съпруг Манол Велев, издъхнал след 15 години в кома.

Още преди 10 години, когато бесепарката и ексшефът на НОИ, впоследствие началник на военните клубове, де факто официализираха връзката си и заживяха заедно, в широк кръг приятели и познати споделили, че все пак имали намерение да се оженят. Неслучайно и Ушев се наложи да мине през дело за развод със спътничката в живота си дотогава Пенка след десетилетия брак и дете зад гърба им. 

Тлъстите авоари и имущество, трупано през годините между Лечева и Велев обаче не позволяваха тя да поиска развод, а пред близките си споделяла и че няма правото да го прави от морална гледна точка, въпреки че връзката й с Ушев е публична почти от самото й началото. Сега тя ще наследи сериозни активи. 

Говори се, че двамата живеят в един от трите палата, собственост на прясната вдовица в полите на Витоша, а в съседство лежал вече покойният Велев, обслужван от медицински лица денонощно. Лечева не искала да е далеч от него, за да наблюдавала зорко и лично грижата за него.

Бившата депутатка бе осигурила най-модерните условия за простреляния си съпруг, включително специализирано медицинско легло и оборудване за поддържане на виталните му функции. Велев обаче така и не се събуди от комата, макар през годините да имаше стабилни жизнени показатели. 

Весела Лечева и Сотир Ушев са кумове на политическата фурия Мая Манолова и бившия отбранителен министър Ангел Найденов, които сключиха брак през октомври 2016 г. 

Болярката е един от най-ярките критици на ръководството на БСП в лицето на Корнелия Нинова и сочена за особено близка до президента Румен Радев и съпругата му Десислава. Вечерта, в която държавният глава спечели изборите за втория си мандат, тъкмо първата дама и Лечева подхванаха известното хоро, за да отпразнуват събитието в коридорите на НДК край зала 6. 

Снимка: Bulphoto