Съветник на Нинова съзря "приятелски" огън срещу Цветанов  

Ексдепутатът Славо Велков смята, че атаката срещу втория в ГЕРБ идва от вицепремиер

Новини
09:42 - 24 Март 2019
1597
Съветник на Нинова съзря "приятелски" огън срещу Цветанов 

Бившият депутат от БСП и личен съветник на шефката на левицата Корнелия Нинова Славчо Велков разви теория, че атаката срещу вицелидера на ГЕРБ Цветан Цветанов по "Апартаментгейт" идва от вътрешността на партията.

"Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов е разпоредил манипулативно проверка срещу строителната фирма "Артекс", за да постигне по-добра цена за "жилището с псалма", купено няколко дни по-късно. А изнесената информация за това е "приятелски огън" от лица над Цветанов - поне на ниво вицепремиер", коментира Велков по повод сагата. 

Екснародният представител припомни и че "дори главният архитект обяснява, че е бил подложен на натиск чрез есемеси от собственика на фирмата", което стана ясно от изтекло в интернет видео от участие на арх. Здравко Здравков в публично обсъждане за небостъргача на "Артекс" в "Лозенец". "Трябва да се извърши проверка за рекет", категоричен е Велков. Според него появата на информацията за жилището на зам.-председателя на ГЕРБ не е случайно. Без да назовава имена, той е на мнение, че става въпрос за акция поне на вицепремиер със санкция "отгоре".

"Не, този път нещата няма да утихнат. И мога да ви кажа, че оставката му е на дневен ред. Тя е тук, не е в Щатите и той иска или не, като се върне, ще трябва да я подаде. Ако не я подаде, рисковете за ГЕРБ да загуби изборите са огромни, ако я подаде - пак са големи, но по-малки. Оставката му вече дори не трябва да се дискутира, особено на фона на случилото се вчера", каза още Велков.