СДС "опакова" "Раковски" 134 с флага на Украйна

Новини
14:40 - 07 Април 2022
2086
СДС "опакова" "Раковски" 134 с флага на Украйна

СДС показа, че е в крак с времето и окачи постер със знамето на Украйна върху синята сграда-емблема на "Раковски"134.

Сините закачиха актуалния транспарант в цветовете на Украйна с надпис "Ние сме с вас!" на български и английски на последните етажи на партийната къща, където са техните офиси. На украинския флаг е отпечатано и лъвчето - символ на СДС.

В момента, седесарите не идват в партийната сграда, където кипи основен ремонт и нямат друг офис, но решиха да покажат съпричастността си към страдаща Украйна, като закачиха флага й на сградата - символ на демокрацията.

Позицията на СДС е ясна - още през март, съюзът настоя за предоставяне на военна помощ на Украйна, според възможностите на България.

Според СДС е дошло "време разделно“. "Между свободните хора и прекланящите се пред Путинова Русия, „ между нормалността, която осъжда войната, и девиантните опити да бъде оправдано изтребването на невинни хора от един самозабравил се агресор. Между политическите сили, които наистина са проевропейски и защитават националните интереси на България, като част от свободния свят, и тези партии, които се снишават, и уж са евроатлантически, но през рамо поглеждат към Кремъл“, заявиха сините.

От партията припомниха, че страната ни е направила отдавна своя цивилизационен избор и позицията им е над 30 годишна, още от времето на президентите Петър Стоянов и Желю Желев.