Шефът на охраната на Божков е арестуван в Сандански

Веселин Балтов е задържан при акция на МВР и Спецпрокуратурата

Общество
15:43 - 03 Юли 2020
3950
Шефът на охраната на Божков е арестуван в Сандански

Шефът на охраната на Васил Божков Веселин Балтов е бил арестуван в Сандански,  информира struma.bg.

Балтов е човекът, отговарял за сигурността на боса в продължение на години. Той е сред тримата най-близки хора на Божков и е приятел с брат на известен полицай
 
Двамата били заедно по време на сензационния арест на Балтов. Според санданчани Балтов и полицейският брат били приятели и всеки ден по едно и също време пиели кафе в района. Балтов е от Сандански и живее там, където се проведе операцията по задържането им.
 
Припомняме, че днес две акции с участието на тежко въоръжено командоси и прокурори от Специализирана прокуратура се проведоха в столицата София.
 
Рано тази сутрин стана ясно, че тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели при главния прокурор и прокурори от Специализирана прокуратура са влезли и в къща в квартал "Симеоново", където е задържан Славчо Марков, бивш служител на МВР, приближен до укриващия се в Дубай Васил Божков.
 
Преди дни Цветомир Найденов заяви, че Васил Божков има не една, а три десни ръце, които му извършват мръсните поръчки. Това са Явор Хайтов, Славчо Марков и Веселин Балтов.