Шепа череши предизвика стрелба по деца с въздушна пушка

Едно от хлапетата, яло от вкусния плод, е с продупчена ръка

Крими
12:55 - 09 Юни 2020
2290
Шепа череши предизвика стрелба по деца с въздушна пушка

Мъжът от Варна, който рани с въздушна пушка дете, е гърмял и по други хлапета.  Малчуганите са яли череши от дървото пред блока в квартал “Възраждане”, с което предизвикали гнева на стрелеца. Това разказа чичото на простреляното 13-годишно момиче, което е било откарано в болница.

Случката е от 4 юни, когато група 12-13 годишни деца си играят мирно и тихо в междублоковото пространство, където имало череша, разказва пред 24 часа Николай Ангелов.

“В един момент, от горните етажи на блока се чуват изстрели от пушка и децата се скриват – кой, където намери. Тогава идва и моята племенница, децата й казали:

Бързо скрий се, че някой стреля! Тя вижда някакъв храст близо до нея и кляка, за да се прикрие. В този момент тя усеща нещо като ужилване и вижда кръв по ръката си, децата се панират и започват да крещят, но едно от тях е по - съобразително и се обажда на 112, пристига линейка и полиция. Племенницата ми е откарана в болница, ръката й посинява и тя не може да я движи. Оказва се, че в ръката й има чашка от въздушна пушка, която притиска нещо в ръката и тя посинява и става неподвижна. След като са й сцепили ръката и са отстранили въпросната чашка, ръката се оправя, синината изчезва. Искрено се надявам да няма последствия и тя да си остане само със стреса и трите шева”, разказва Ангелов.

“Най- вероятно си е мислел, че е на сафари в Африка и си гърми по живи мишени”, възмущават се съседи.

Майката на пострадалото дете е диабетик и след като чува, че дъщеря й е простреляна в ръката, изпада в шок. “И това е, само защото някое дете си е откъснало череша от дърво, което се намира в междублоково пространство?!”, възмущава се чичото.

55-годишният стрелец е задържан, пушката му е отнета от полицията.