Шофьорът, в когото се заби "самоубийцата" Веселка: Завъртя ме с джипа си 8 пъти

След катастрофата на "Тракия" 41-годишният Христо Николов е в болница със сътресение на мозъка

Общество
22:54 - 04 Август 2020
5238
Шофьорът, в когото се заби "самоубийцата" Веселка: Завъртя ме с джипа си 8 пъти

Ударът беше невероятно жесток”. Това разказа пред “24 часа” мъжът, в чиято кола се вряза 39-годишната Веселка, решила да се самоубие на магистрала “Тракия” в понеделник следобед. 41-годишният Христо Николов е в болница със сътресение на мозъка, за кратко време е изгубил съзнание след сблъсъка.

Мъжът, който е с две предишни операции на гръбнака и една на шията, е със силни болки в кръста след катастрофата, станала на 114 км от АМ “Тракия”, посока София.

Медиците му слагат инжекции за разреждане на кръвта, за да се избегнат вътрешни кръвоизливи.

Самоубийцата Веселка, която е със счупен десен крак, пък цяла нощ буйствала в болницата, разказаха от персонала. Тя е изпаднала в психическо разстройство и все още не е обяснила  причината да вземе фаталното решение. По думите на разследващите тя е в неадекватно състояние. Пробите ѝ за алкохол и наркотици са отрицателни.

Първоначалната информация бе, че няма ранени при опита за самоубийство на Веселка на магистрала “Тракия”.

Пострадалият при инцидента Христо Николов твърди, че шофирал джипа си в крайната лява скоростна лента със 130 км/ч, когато Веселка летяла с автомобила си срещу него. Виждайки колата, движеща се с бясна скорост, Николов извил волана вдясно в последния момент, за да избегне фатален челен сблъсък. Благодарение на бързата му реакция не се стигнало до по-тежък пътен инцидент.

Колата на мъжа се завъртяла 8 пъти на магистралата по пътя за София. Николов разказа, че заедно с негов приятел шофирали автомобилите си един след друг. Той пътувал сам. Приятелят му се разминал на косъм от верижната катастрофа, като отбил веднага.