Шок от съда: Пуснаха Миню Стайков срещу 500 000 лева

Съдиите решиха, че болестта му не позволява да лежи в ареста

Крими
18:42 - 18 Март 2019
5980
Шок от съда: Пуснаха Миню Стайков срещу 500 000 лева

Спецсъдът изненадващо пусна под парична гаранция от 500 000 лева бизнесмена Миню Стайков, обвинен за контрабанда с цигари и пране на пари. Решението е на съдия Мария Кавракова. Новината бе съобщена за Lupa.bg от адвоката на бизнесмена Николай Кокинов, бивш столичен прокурор. 

Николай Кокинов в съда като адвокат на Миню Стайков             Снимка: Агнес Асенова

Магистратите решиха, че влошеното здраве на Стайков не позволява той повече да лежи в ареста.  Както пръв сайта ни писа още сутинта, богаташът дойде днес с инвалидна количка, а до сградата на съда го транспортира линейка.

Миню Стайков обаче остава в ареста, докато се произнесе апелативния спецсъд. Това се очаква да стане следващия понеделник.  

Според прокуратурата, той е лидер на организирана престъпна група за производство и разпространение на контрабандни цигари, данъчни престъпления и пране на пари. Прокуратурата е внесла Апелативния специализиран наказателен съд цели 117 тома материали само по повод мярката за неотклонние на Миню Стайков, шурея му Белун Хазърбасанов и карнобатския кметски син Иван Димитров.

Тримата са вътре след масиран удар на прокуратурата, Националното следствие, ГДБОП и данъчните срещу обекти и офиси на контролираните от Стайков "Винпром Карнобат", "СИС индъстрийз" и "Топаз мел".