Щерката на Бойко от 10 години стои без работа

Все пак Венета отвори агенция за недвижими имоти миналата година

Политика
09:01 - 01 Август 2024
5167
Щерката на Бойко от 10 години стои без работа

Щерката на Бойко Борисов – Венета Борисова, вече 10 години е у дома и не работи, а се е отдала на семейството и децата си. Преди време екс премиерът коментира пред медиите, че дъщеря му не може да си намери работа в България заради притеснения, че където и да бъде назначена, ще бъде коментирано, че баща й е помогнал.

„Стои момичето, плаче и казва: „Не мога!“. Ако я пратя в частна фирма, заминава фирмата. Пратя ли я на държавна работа, това ще бъде „гейт“, сподели Бойко.

През 2023 г. Венета все пак се реши да потърси професионална реализация в имотния бизнес, основавайки първата си собствена фирма, която и до днес фигурира в Търговския регистър. Дружеството се казва „Бест Вю Пропъртис“ ООД, а Венета е единствен собственик. Тя е основала фирмата със стартов капитал от едва 1000 лева. За управител обаче е назначила мъж на име Деан Гюровски

Все пак Венета не стои със скръстени ръце. Тя е голяма фенка на градинарството и се хвали с приказно красивите си цветя. Тя засади любимите си и изключително трудни за отглеждане английски рози на Дейвид Остин.

Венета е майка на три деца – Бойко, Иван и Виктория. Тя от години страни от светлините на прожекторите и за разлика от известния си баща избягва да се показва или да коментира каквото и да е в медийното пространство. Венета избра да се посвети на майчинството и професионалната ѝ кариера дълги години беше на заден план. Въпреки престижното си образование – международни икономически отношения, което получи в Калифорния, САЩ, щерката на бившия премиер не започна стремглава кариера.