Синът на Байдън е наел известен адвокат в очакване на разследвания

Новини
12:11 - 23 Декември 2022
2366
Синът на Байдън е наел известен адвокат в очакване на разследвания

Хънтър Байдън, синът на американския президент Джо Байдън е наел Аби Лоуел , известен и опитен адвокат от Вашингтон поради очаквани разследвания от страна на републиканците, съобщи адвокат Кевин Морис.

Целта на републиканците е да разберат дали бащата Байдън е бил замесен в сделките на сина си повече от това, което е известно до момента.

Адвокат Аби Лоуел ще бъде част от юридическия екип на Хънтър Байдън, за да го съветва как "да се справи с предизвикателствата, пред които е изправен", каза пред тв канала Ей Би Си адвокат Кевин Морис.

Неотдавна адвокат Лоуел е осигурил оправдателна присъда на дългогодишен съюзник на бившия президент Доналд Тръмп по дело за чуждестранно влияние. Лоуел е представлявал още Джаред Кушнър и Иванка Тръмп, сенаторите Боб Менендес, Джон Едуардс и много други държавни и високопоставени политически фигури в различни разследвания и съдебни процеси.

Министерството на правосъдието в момента проверява сина на американския президент Хънтър Байдън за това съответстват ли платените от него данъци на приходите, които е получил, докато е бил в борда на директорите на украинска компания за природен газ, както и начина, по който е плащал данъците си през последните години.

Миналия месец републиканците в Конгреса напомниха, че не са се отказали да продължат разследването на семейството на президента Джо Байдън, след като Републиканската партия поеме контрола над Камарата през януари.