Скала над Рилския манастир цери всички болести

Актуални новини
17:06 - 23 Януари 2023
4134
Скала над Рилския манастир цери всички болести

Скалата на св. Серафим Саровски лекува всякакви болести, дори рак. Това разказва религиозният гид Любчо Караджов от Бобошево. Благодарение на него се е оформил нов култов обект на няколко километра над Рилския манастир.

„Скалата на св. Серафим се намира на стария път за пещерата на св. Иван. Срещу нея има кухо дърво, подобно на онова, в което се е молил св. Серафим. На оброка често поставям икони, паля кандило, водя туристи и поклонници. Едно семейство от Варна след молитва ми съобщи, че се е излекувало от рак.

Подариха ми икона в знак на благодарност“, свидетелства Караджов. По думите му светецът помага за справяне с различи болести, в това число и бича на нашето време - онкологичните заболявания.

Небесният ангел усилвал волята на човека и за справяне с различен тип дяволски зависимости - алкохолизъм, наркомания, тютюнопушене. Има много случаи, при които е избавял хора от набези на крадци и разбойници., пише Ретро.

Малко след като са се помолвали на негови иконки, светията се е явявал в цял ръст и е отблъсквал душманите. Другите места у нас, носещи благодатта и спомена за светията, са храмовете, пазещи неговите мощи. Най-популярен сред тях е патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски". Мощи на светеца има и в Ресиловския манастир „Покров Богородичен", както и в храм „Св. Георги" в Пловдив.