СКАНДАЛ: Какво се случва в стаичката за почивка на шестия етаж в Министерството на енергетиката?

Александър Николов разкри любовницата на Росен Христов и хвърли светлина върху насилие над дългогодишни служители

Икономика
14:10 - 08 Декември 2022
18000
СКАНДАЛ: Какво се случва в стаичката за почивка на шестия етаж в Министерството на енергетиката?

Не стига драмата с актрисата Диана Димитрова и твърденията й, че носителят на престижната театрална награда "Икар" Юлиан Вергов я е насилвал физически, но в страната тлее нов #MeToo скандал, този път на държавническо ниво. Поредна порция скандални разкрития за Министерството на енергетиката направи бившият му титуляр от редовното правителство на Кирил Петков - Александър Николов, който с куп намеци изобличи административен тормоз над служителки във ведомството. А наред с това разкри и предполагаемата любовница на министъра - танцьорка (на пилон) с биография как се кълчи умело на един от кастингите за балета на Слави Трифонов. 

Александър Николов твърди, че само за последните няколко месеца, откакто на поста министър е назначен служебният Росен Христов, наричан с куриозния прякор Капитан Газпром заради яловия му опит да води преговори с руския гигант за спряното синьо гориво и заради хобито му да управлява катамарани, сградата на "Триадица" №8 са напуснали няколко дами с дългогодишен административен опит след натиск.

И разказа конкретен фрапиращ случай с шефката на дирекция "Енергийни проекти и международно сътрудничество" Венета Цветкова с над 30-годишен стаж. Която трябва да бъде заменена от въпросната пластична танцьорка на този пост, според плановете на Капитан Газпром, както твърди Николов. 

"Цветкова не е очаквала да бъде приложен руския модел на другарски съд. “Комисия”, която трябва да подкрепи “рационалните” му заповеди. На временнопребиваващия член на Менса (уж). Формалната причина - Неангажиращ меморандум. Работих над 10 месеца (като зам. и като Министър) с екипа и зная на какво е способна цялата дирекция. Много важен детайл - същата Дирекция, която Христов в момента РАЗРУШАВА е отговорната за изготвяне на международни документи и АНГАЖИРАЩИ такива, включително и тези за План за въстановяване и устойчивост, Фонд за справедлив преход и т.н. Същата е отговорна и за това евентуално да прикрие чутовната му неграмотност при комуникация с ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ и най-вече с Европейска банка за възстановяване и развитие - ЕВБР. Да, щетата, която там е нанесена от текущия министър не засяга (само няколко милиарда евро!) средства, а и цялостното отношение към БЪЛГАРИЯ Това е профилът на хората, които са уволнявани, тормозени, обиждани от текущият политически кабинет", твърди Николов. 

От там той започва хирургически разрез на новоназначените в Министерството на енергетиката лица: 

Фактическата отговорност за документалните архиви се носи от началника на политическия кабинет, напомня Николов. Там фигурират имената на Еленко Божков и Ива Петрова. Останалите обаче официално не били вписани. 

И обвинява за тормоза над шефката на дирекцията конкретно - Любомира Ганчева (зам.-шефка на АБВ, бивш кандидат за кмет на Пловдив, екссекретар на президента Румен Радев - б.р.), Андрей Живков (бивш служебен министър на енергетиката - б.р.), и кръшната девойка от кастинга на Слави Трифонов - Славина Иванова. 

Николов обяснява, че това е тандемът, който преструктурира не само екипа, но и политиката на Министерството на енергетиката в последните месеци. И поотделно разкрива подробности за всеки от тях. Като например, че Любомира Ганчева прокарва без никакъв свян проруските интереси в България чрез проруската АБВ.

За Андрей Живков пък директно се обръща към него със следното питане: "Андрей, защо не е публична информация, че все още си съветник в тази администрация?! Споделяш ли изразените позици от текущия министър, относно свършената работа? Какви съвети си дал на временнопребиваващия и каква е точно ролята ти в момента?". 

Колкото до танцьорката от "Шоуто на Слави", Николов констатира: "Концептуалните умения в танцувалните изкуства в комбинация с блестящия интелект отвеждат дамата до йога-концепции, инстаграм-инфлуенсване, разходки с лодки, управление на Джипси Барчета (ама името как пасва…!) и… грандиозни кариерни успехи". 

И прави грандиозното разкритие, че: въпросната дама е политически съветник по международни въпроси. "Тя е и същата, която заключва министъра от неканени гости а 6-ти етаж или с канени в ремонтирана стаичка за почивка. Тя е и същата, която неотлъчно го придружава - от интерПРОТЕКТОРИ, както те ги наричат, до Брюксел (пък ако се наложи като шофьор на личния й автомобил). Всичко щеше да е някакси гротеско, ако приключваше тук. Но, не. Не е просто жълто", пише още Александър Николов. 

И добавя, че въпросната Славина Капитан Газпром възнамерява да направи именно директор на дирекцията за енергийните проекти и международно сътрудничество. На мястото на отстранената Венета Цветкова. 

Линк към изпълненията на съблазнителката на Росен Христов: ТУК