СКАНДАЛ: Турминистърът отряза Копривщица, тепетата и кукерите от рекламата за България

Политика
09:00 - 24 Май 2022
2365
СКАНДАЛ: Турминистърът отряза Копривщица, тепетата и кукерите от рекламата за България

Туристическото министерство на бесепаря Христо Проданов е отрязало в тазгодишния рекламен клип за България всички кадри на забележителностите и традициите у нас и е оставило единствено кадрите с плажовете ни за офертиране на чужденци за почивка у нас. 

Новият клип бе представен преди дни, като за самия него не е похарчена и стотинка, след като де факто страната ни се представя от миналогодишното видео, спечелило овациите на западняците. 

Рекламната кампания това лято бе организирана с директно договаряне между туристическото министерство и тв каналите, тъй като заради войната в Украйна се наложи рекламата да се изтегли от Русия и Украйна и да се пренасочи другаде. Излъчването по тв каналите и техните дигитални платформи струва общо 5 млн. лв, уточнява "24 часа". 

В оригиналното едноминутно клипче обаче България се рекламира не само с безкрайната си плажна ивица и красиви залези, но и с традиции като кукерството, нестинарството, както и със забележителности като тепетата на Пловдив, Копривщица, храма "Св. Александър Невски" в София и много други. 

Режисьор на клипа е Диана Минчева-Йорданова, продуценти са Screen Brothers, а творческата концепция на проекта е на Havas Bulgaria. В направата му са участвали над 100 души. Създадени са общо 54 телевизионни клипа, 18 радио спота, 92 варианта на ключови визии, уеб банери и други. 

Ето го великолепното оригинално видео: