Скандал в Lupa.bg: Арлин Антонов не стана кмет заради откраднати гласове?

Пастори, сред които и сводници, агитират в ромската махала, твърдят очевидци

Общество
17:30 - 30 Октомври 2019
6079
Скандал в Lupa.bg: Арлин Антонов не стана кмет заради откраднати гласове?

Бившият шеф на Националната служба за сигурност Арлин Антонов става общински съветник в Пазарджик, научи Lupa.bg. Намерението му бе да се пребори за градоначалник, но заради манипулиран вот не му стигнали гласове, научи Lupa.bg.

Официално за Антонов са гласували 3 500 пазарджиклии. „Най-вероятно още толкова хора са ме подкрепили, но заради контролиран вот броят на моите симпатизанти се оказа 3 500. Днес ще сезирам прокуратурата”, заяви пред Lupa.bg бившата барета и допълни, че ако държавното обвинение си свърши работата, най-вероятно в общинския съвет ще влезе негов съмишленик.

Антонов обясни, че е пуснал бюлетина за свой съидейник с преференция. Но впоследствие се оказало, че неговият избраник няма нито един получен глас.

„Това се случи в секция №8. Убеден съм, че няма СИК, в която да не е извършена кражба на гласове”, категоричен е топполицаят.

Междувременно пастори влязоха в ромската махала на Пазарджик и започнаха да агитират в полза на политическа сила, която ще участва в предстоящия балотаж в неделя, 3 ноември. На втори тур сили ще мерят бившият кмет Тодор Попов, издигнат от „Новото време”, и бизнесменът Благо Солов, подкрепен от БСП.

Сред духовните лица има и бивши сводници, твърдят жители на областния град. По думите им това е сигурен знак, че не проповядват, а агитират в полза на един от претендентите за поста.