Скандал в Lupa.bg: Кандидат-кмет „агитира” от сайта на Елин Пелин

Плакати на Ивайло Симеонов от ВМРО „разкрасиха” града в нарушение на закона

Общество
17:32 - 02 Октомври 2019, Обновена на: 17:32 - 02 Октомври 2019
15364
Скандал в Lupa.bg: Кандидат-кмет „агитира” от сайта на Елин Пелин

Борещият се за втори мандат кмет на Елин Пелин Ивайло Симеонов се появи на сайта на общината в качеството си на кандидат за градоначалник, което е в нарушение в Изборния закон, видя Lupa.bg. За да участва в местния вот, управникът трябва да е в отпуск.

Симеонов изпълнил това изискване, но не знайно защо снимка с неговия лик, както и на кандидатите за общински съветници от ВМРО, лъсна в интернет страницата на кметството.

Ивайло Симеонов (вляво) с кандидатите за общински съветници от ВМРО

Освен това плакати на Ивайло Симеонов са разлепени по всички дървета в града в нарушение на заповед, издадена от заместника му Николай Савов.

„Явно верните поддръжници на досегашния кмет, макар отлично да са започнати със съдържанието на заповедта, са си позволили да окичат като коледна елха дърветата в града с плакати на Ивайло Симеонов и кандидатите му за общински съветници.

Може пък и да разчитат, че кметът си е кмет, даже и в отпуск, заради участие в предизборната кампания, и няма да им бъде наложено административно наказание, както е записано в заповедта”, коментира пред Lupa.bg кандидатът за общински съветник от „Алтернативата на гражданите” Ангел Славчев.