Слънчево време днес, сутринта с мъгли

Актуални новини
08:33 - 05 Януари 2023
1146
Слънчево време днес, сутринта с мъгли

Минималните температури днес ще са между 0° и 5°, а максималните - между 11° и 16°.

Преди обяд на много места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър.

Сутринта на много места по Черноморието видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 12° до 14°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Температурата на морската вода ще е 9° - 10°.

Сутринта над планините облачността ще е значителна, а по билата ще е мъгливо. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 4°.

До края на седмицата ще бъде предимно слънчево, но температурите ще се понижават. В петък ще духа умерен, на отделни места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и временно силен еверозападен вятър, който в събота ще отслабне.

В неделя и понеделник на много места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще бъде с ниска облачност или мъгла, които в отделни райони ще се задържат почти през целия ден и температурите там ще остават по-ниски - до 4°-5°. По-късно през деня в понеделник от запад ще започне увеличение на облачността и до вечерта в западните райони ще завали слаб дъжд.