След посещението на Ангел Кунчев в Бургас: Мерките остават същите

Четвъртата вълна няма да бъде толкова зловеща като предишните, прогнозира главният държавен инспектор

Здраве
16:06 - 24 Август 2021
2996
След посещението на Ангел Кунчев в Бургас: Мерките остават същите

Мерките в Бургас няма да бъдат затягани на този етап. Това стана ясно след заседанието на Областния съвет по здравеопазване в Бургас, където бе обсъдена ситуацията с разпространението на COVID-19. Там е и главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Ако има мерки и те не се спазват изцяло, какъв е смисълът да въвеждаме нови. Ако сме казали, че заведенията трябва да работят на 50 %, а те работят на 150 и сега кажем на 30, това какво ще промени? Координацията между кметовете, Агенция по храните, полицията и областна управа ще доведе до това да увеличим броя на проверките”, обяви Кунчев.

Кунчев смята, че Бургас ще се справи с повишения ръст на заболели, но контролът върху наложените вече мерки трябва да бъде затегнат.

„Имам впечатление за задържане на броя на болните, които имат нужда от лекарска помощ. Ако това се окаже трайна тенденция, регионът ще се справи със ситуацията”, поясни главният държавен инспектор. Той заяви, че предполага, че четвъртата вълна „няма да бъде толкова зловеща като предишните”.