София без изненади: Фандъкова и Манолова отиват на балотаж

Борислав Игнатов и Борис Бонев получиха солидна подкрепа, Джамбазки е пети, Сидеров - с едва 1,6%

Новини
19:59 - 27 Октомври 2019 (обновена)
3302
София без изненади: Фандъкова и Манолова отиват на балотаж

Очаквано и без никакви изненади в София - досегашната кметица на столицата Йорданка Фандъкова и основната й опонентка за новия мандат - независимата, но подкрепена от БСП Мая Манолова отиват на балотаж. Вотът в 2-милионния град днес показа разлика от близо 10% между двете. Фандъкова получи 35,4 на сто от гласовете, а бившата омбудсманка - 26,2%, според данните на агенциите "Маркет Линкс" и "Алфа Рисърч". 

Това са първите данни от екзит половете и вече започналото паралелно преброяване на бюлетините след края на изборния ден. Гимназиалната директорка от Самоков се бори за четвърти мандат в столицата, а кюстендилската адвокатка даде сериозна заявка да промени София по време на кампанията си досега. 

Трети в битката за столицата остана кандидатът на Демократична България Борислав Игнатов. Архитектът взе близо 16 % от гласовете, а другият сочен за десен, но независим кандидат - Борис Бонев от движението "Спаси София", е само на 5 процента зад него - с подкрепа от малко над 11 на сто. Заедно силите зад Игнатов и Бонев щяха със сигурност да отидат на балотаж срещу Фандъкова с общ резултат от 27%. 

Пети, също очаквано, в софийския вот се нареди кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки с 4,9 % подкрепа.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е последен със скромните 1,6 на сто одобрение.