Спасяват болницата в Поморие с НПО

Актуални новини
14:16 - 10 Януари 2023
1762
Спасяват болницата в Поморие с НПО

Болнично настоятелство към МБАЛ-Поморие учредиха будни анхиалци в опит да спасят болницата, обект на дългогодишни разпри и опити да бъде закрита. 

Правният статут на НПО-то е сдружение с нестопанска цел. Основните цели, които настоятелите си поставят, е подпомагане на МБАЛ - Поморие в дейността и за по-добро задоволяване на обществените потребности от медицински услуги, изразяване на предложения с цел оптимизиране на здравното обслужване, оказване на съдействие при решаване на текущи проблеми както и за осигуряване на допълнителни финансови и материални средства, нужни на болничното заведение и др.

Не на последно място, болничните настоятели поставят за своя цел и постигане на ефикасно стопанисване на материалната база, както и подпомагане, стимулиране и насърчаване на лекари, специалисти и помощния медицински персонал. 

Декларираните средства за постигане на тези цели са: запознаване на обществеността с проблемите на местното здравеопазване и търсене на начини за решаването им, изготвяне на информация, анализи и препоръки към оторизирани инстанции, въздействие върху институциите и упражняване на граждански контрол върху администрацията, по касаещи болницата решения, както и предприемане на мерки за цялостното подобряване на дейността и.

Болничното настоятелство към МБАЛ-Поморие ще се представлява от Управителен съвет, който е с мандат 2 години и в състав : Найден Щерионов Пулакев, Ива Димитрова Кусева и Милен Тодоров Манолов.