Спецов с апартамент в Дубай за 1,1 млн. лв.

Има банков кредит за 80 хил. лв. от ДСК

Новини
19:21 - 10 Август 2022
7057
Спецов с апартамент в Дубай за 1,1 млн. лв.

Бившият шеф на НАП Румен Спецов има апартамент в Дубай от 127 кв. м, става ясно от публикуваните имуществени декларации за притежаваните имоти и пари от хората във властта.

Всъщност в декларацията е написано, че апартаментът е изцяло собственост на жена му Плама Желева Спецова и е купен през 2021 г. за 1,1 млн. лв. В декларацията е отбелязано, че е купен с “банков кредит - Дубай”.

Апартаментът може да е изцяло собственост на жената на Спецов, само ако са разведени, защото в противен случай това е съпружеска собственост, коментираха юристи. Освен това в декларацията на Спецов не е написано от коя финансова институция е взет кредитът и в какъв размер е. Всичко това е нарушение на правилата за обявяване на имуществото от хора на ръководни постове в страната и е основание за започване на проверка от страна на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), коментираха юристи.

В декларацията на Спецов пише още, че е има банков кредит за 80 хил. лв. от ДСК, а получените от него заплати през миналата година са в размер на 71 388 лв.

От имуществената декларация на Спецов при встъпването му в длъжност в НАП става ясно, че семейството му не е имало никакви банкови влогове или апартаменти, а само парцел в село Камен бряг, община Каварна, купен през 2017 г. за 33 540 лв. Но жена му Плама е имала автомобил Хонда, купен през 2018 г. за 50 хил. лв.