СПЕШНО! Търсят плазма за актьора Иван Танев

Близки и приятели се молят 66-годишният артист да пребори коронавируса

Здраве
16:13 - 10 Декември 2020
25957
СПЕШНО! Търсят плазма за актьора Иван Танев

Близките на актьора Иван Танев търсят дарител на кръвна плазма, тъй като той се бори за живота си в МВР болница след усложнения от коронавирус. Той е кръвна група А+. Призивът бе публикуван във фейсбук от сина му - Виктор Танев, който също е актьор и от съпругата му - актрисата Янина Кашева.

Плазмата може да се дари в Националния център по клинична и трансфузионна хематология в кв. "Банишора" на ул. "Братя Миладинови" 112. 

"Мили приятели, когато дарите плазмата, изискайте от кръвния център бележка за дарителство и се свържете с нас - 0899/544-228. Тази бележка трябва да бъде предадена на лекуващия лекар, за да отиде плазмата именно при Иван Танев. Благодарим! Бъдете здрави! Янина и Виктор!", написаха от семейството на Иван Танев.

Актьорът се занимава предимно с озвучаване на филми и сериали. Най-известен е с работата си по „Далас“, „Касандра“, „Есперанса“, „Блясък“, „Военна прокуратура“, „Всички обичат Реймънд“, „Монк“ и „Декстър“. Десетки актьори, сред които Биляна Петринска, Ованес Торосян и Ани Вълчанова написха, че стискат палци да се намери плазма за техния колега и се молят всичко да бъде наред.