Стоичков за Бойко: Който не разбира от футбол, му върви в политиката

Спорт
12:11 - 30 Юни 2020
10360
Стоичков за Бойко: Който не разбира от футбол, му върви в политиката

Най-големият български футболист за всички времена Христо Стоичков през годините се замесваше със съмнителен успех в доста политиччски проекти, повечето - маргинални. През 1994 г. Камата беше фронтмен на кампанията на Димитър Луджев и неговия Либерален съюз „Нов избор" за парламентарните избори. После се прегърна с президента Петър Стоянов, когото нежно нарича до днес Бат' Петьо. Интересно е обаче какво мисли Камата за настоящия премиер Бойко Борисов.

"Който не разбира от футбол, му върви в политиката", лаконичен е по темата Модерният Ляв. Според Стоичков той се подразнил на Бойко при първата им среща в далечната 1990-а година, когато бъдещият лидер на ГЕРБ бил охрана на Тодор Живков. Разбира се, не по политическа, а по запалянковска линия.

Камата и Илиян Киряков на гости при Тато

"Отидох да разпитам Тато как е позволил трансфера ми в Барселона и да му подаря фланелка и топка. Тогава Борисов не беше известен, но мислех и на него да дам някой сувенир. Той обаче се изцепи, че е фен на Левски и Реал Мадрид - двойна грешка", усмихва се Камата и обяснява, е Бойко е останал без подарък по този повод.

До днес отношенията между футболиста и политика са доста странни. Те ту се прегръщат, ту изстиват един към друг. Стигна се до там, че Ицо подкрепяше правителството на Пламен Орешарски, прекъснало за кратко управлението на ГЕРБ през 2014-а година. Според запознати Стоичков няма проблеми със самия Борисов, но се дразни изключително на факта, че звездата му изгря по времето на НДСВ. Както е известно, Христо ненавижда царистите, а със самия Симеон II не пропуска да се гаври ежедневно, като дори му измисли прякора "Горския".