Страсти в БСП : Опитът за преврат срещу Георги Гергов не успя  

Областният лидер на червените в Пловдив заплаши с оставка, ако свалят от поста шефа на градската организация и негов приближен

Политика
21:09 - 16 Март 2019
2381
Страсти в БСП: Опитът за преврат срещу Георги Гергов не успя
 

Бурни страсти белязаха конференцията на градската организация на БСП в Пловдив, която бе свикана, за да одобри номинациите за евродепутати. В началото на сбирката бившият лидер на Градския съвет на БСП Захари Георгиев поиска смяната на настоящия шеф Красимир Трифонов, защото организацията била на самотек.

Областният шеф на социалистите в Пловдивско Георги Гергов обаче взе думата и защити Трифонов. „Не правете щуротии, Краси е умно момче”, заяви бизнесменът политик и заплаши да подаде и своята оставка, ако бъде сменен градският лидер.

"Не пропускайте, че съм областен председател. Вотът за Красимир е и вот за мен. Сваляте него, значи имате и моята оставка. Не ви заплашвам, но ви казвам", отсече Гергов, който е опозиция на лидера на БСП Корнелия Нинова. Той допълни, че не може да работи за следващите избори при една такава промяна.

"Имаме 8 месеца до края на мандата, ще го изкараме. След това като е смяна, ще е смяна", заяви Георги Гергов. И определи исканата оставка на градския лидер като преврат.

Общинската съветничка от БСП Петя Манева също скочи в защита на Красимир Трифонов, която заяви, че БСП никога не е била лидерска партия и че партията не е председателят. Тя обвини Захари Георгиев, че цели социалистите да загубят евроизборите.

При гласуването 60 делегати бяха "за" оставката на Трифонов, 68 гласуваха "против", а 4-има се въздържаха. Така и самият Гергов бе спасен с осем гласа.

Сред пловдивските социалисти най-много номинации за червената евролиста получи Сергей Станишев, след това Елена Йончева, а на трето място се класира депутатът Иво Христов.