Строят огромен паркинг в София

Общество
17:28 - 23 Май 2022
4132
Строят огромен паркинг в София

Столичният общински съвет ще даде разрешение общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД да построи многоетажен паркинг в район „Надежда“. Това е част от програмата на Столична община за изграждане на паркинги в кварталите.

Съоръжението ще е четириетажно. Автомобилното паркиране се предвижда да е изцяло надземно.

Подробности за работния проект – достъпът до многоетажния паркинг се осъществява от ул. “Анастас Лозанчев“. Непосредствено до входната зона са разработени 48 броя външни открити паркоместа.

С предложеното проектно решение са осигурени 310 броя автомобилни паркоместа, включително 14 броя достъпни места за хора в неравностойно положение и 32 броя паркоместа с възможност за зареждане на електрически превозни средства на застроена площ от близо 2000 кв. м. Предвидено е и озеленяване на над 2300 кв. м.

Идеята за изграждане на паркинги в кварталите е на председателя на градския парламент Георги Георгиев – още през 2020 г., заедно с колеги общински съветници, разработиха и предложиха програма за строителство, която предвижда и публично-частно партньорство. Амбицията на Георгиев е до края на мандата да има построени поне три удобни и съвременни съоръжения, които да решат проблемите на гражданите и да облагородят средата на живот.