Световна шампионка стреля на плаж в Несебър

Светла Згурова пет пъти порази мишената с лазерен пистолет

Топ
11:40 - 07 Август 2019
2796
Световна шампионка стреля на плаж в Несебър

Европейската и световна шампионка по модерния петобой за девойки до 17 години Светла Згурова тренира на плажа на Националната спортна академия край Несебър. Пред камерата на бТВ тя порази пет пъти мишената с лазерен пистолет с пет опита.

Светла е 16-годишна, но вече е сред големите имена в спорта.

"В началото тренирах само плуване, когато бях на 12 години ме изпратиха на пробно състезание с плуване и бягане. Там станах първа. Една година по-късно започнах да тренирам и стрелба. Изпратиха ме на европейско и от тогава тренирам този спорт. За момента тренирам само 4 спорта от петобоя (б.а. бягане, плуване, фехтовка и стрелба), от септември започвам и последния (конна езда)“, каза младата шампионката.

Световната титла беше по-трудна за спечелване, защото е от по-голям ранг, има повече конкуренция и повечето състезатели се готвят за него, добави тя.

Треньор на Силвия е нейната майка Наталия Стоянова, която също се е занимавала със спорт, а сега е преподавател в Националната спортна академия.

"Плуването е една от добрите ѝ дисциплини. Тя започна с него заниманията със спорт. Справя се доста добра. Това е първата дисциплина в модерния петобой. Това е доста комплексен спорт. Още с основаването на модерните олимпийски игри до наши дни този спорт е в този програма. Когато тя започна, не мислехме толкова в перспектива за олимпийските игри", казва тя.