Тънката коса и съвети за справяне с нея

Бюти
14:12 - 24 Януари 2020
13849
Тънката коса и съвети за справяне с нея

Тънката коса не е нещото, което една жена си пожелава да има. Когато обаче генетично имаш точно такава, това не е повод за отчаяния и липса на самочувствие.

Прическата

Ако косата ви е тънка, не си поставяйте за цел да е дълга до кръста. Има прически, които чисто и просто не са подходящи за тънка коса. Освен прекалено дълга, косата не трябва да е и на етажи или филирана, защото това съвсем я изтънява визуално.

На черта, на боб или добре оформена къса прическа дават хубава плътност и форма на косата. А и се поддържат много по-лесно.

Измиването

Мийте косата си по два пъти с шампоан. Логиката е такава, че с първото измиване се премахват замърсяванията, а с второто косата се обогатява със съставките от шампоана – за обем, за подсилване или за блясък.

Балсами

Тънката коса обожава балсами. Разбира се, когато са специално предназначени за този тип коса. Не прекалявайте с количеството за да не се слепне косат за скалпа, но не пропускайте нанасянето му. Така косата е защитена и подхранена.

Допълнителна грижа и серуми

Тънката коса изключително силно се влияе от външни фактори като стрес, лошо хранене и хормонални промени (бременност и кърмене).

Особено след идването на децата, косопадът се засилва изключително много, а за тънката коса това е почти фатално.

Спасението е в серумите за растеж и регенериране на скалпа и косъма. Когато се ползват по начина, описан на опаковката, серумите работят. 

Без значение дали ще се спрете на реномирана марка или ще опитате традиционната за страната ни хининова вода, тайната е в постоянството. Всеки ден, в продължение поне на 6 седмици, за да има резултат.

Вероятно няма да забележите сами разликата, защото промяната в косата става бавно. Но когато разгледате снимките си от миналото лято например, ще видите разликата. Тогава ще ви стане приятно, че усилията са си заслужавали.

Оформяне

Обратно на логикта, тънката коса няма нужда от "тежки" продукти за коса. За да не хвърчи във всички посоки, може да се напърска с малко лак или стилизиращ тоник с ефект "морски къдрици". Не че ще получите къдрици, но косата ще стане по-твърда и податлива на оформяне. 

Тънката коса няма как да стане плътна, но с правилната грижа можете да я поддържате в най-добрата й форма. А тя, все пак, не е толкова лоша.