Телевизионна мрежа: Николаос почна, Дони свърши (ОБЗОР)

Нещо за четене
01:15 - 28 Януари 2020
8169
Телевизионна мрежа: Николаос почна, Дони свърши (ОБЗОР)

27 януари явно ще се окаже важна дата за историята на българските телевизии. На този ден точно преди 30 години по единствената тогава телевизия у нас - БНТ, стартира емблематичната тв студентска програма “Ку-ку”. Три десетилетия по-късно пък в първата частна телевизия в България - Би Ти Ви тръгна едно дългоочаквано и шумно рекламирано предаване. "Шоуто на Николаос Цитиридис“ имаше своята първа среща с публиката. То се излъчва в същия вечерен часови пояс подобно на неговия предшественик "Шоуто на Слави" и затова сравненията между двете предавания и двамата гологлави водещи са неизбежни.


Телевизионните хроникьори ще отбележат, че на 27 януари 2020 г. пък Слави Трифонов реши да сложи край на съдебната война с друг мастит тв продуцент и конкурент Магърдич Халваджиян, като покани в своето вечерно шоу в собствената си телевизия "7/8" актьора Димитър Рачков. Комикът е лице на всички тв продукции на Халваджиян пред последните 15 години. Слави дълги години съди "Господари на ефира" за нарушени авторски права, като двамата с Халваджиян непрекъснато "се стреляха" чрез националния ефир.

По време на гостуването на Рачков в "Вечерното шоу на Слави Трифонов" (Дългия не можа да запази наименованието "Шоуто на Слави", защото то е свързано с Би Ти Ви) не стана ясно дали предаването "Господари на ефира", което спря да се излъчва по Нова телевизия и се премести в интернет, отново ще мине в ефир и то в канала на Трифонов. Дългия обаче получи покана от Рачков да участва в комедийното му шоу в "Арена Армеец" на 25 юни заедно с бенда си. Трифонов не се поколеба и веднага склони, при това без пари, както сам се изрази. В същото време обаче не спря да иронизира бившите си партньори от Би Ти Ви.


Слави очевидно нарочно бе поканил популярния Митко Рачков да му бъде гост в понеделник от 22,30 ч. - в часа, в който по Би Ти Ви стартира първото издание на "Шоуто на Николаос Цитиридис“. Предаването на Трифонов по "7/8 ТВ" се излъчва всяка делнична вечер от 22 до 23 часа, докато водещият от гръцки произход ще се изявява в някогашния времеви пояс на Слави - от 22,30 до 23,30 ч.

И Слави, и Николаос не пропуснаха в понеделник вечер взаимно да си отправят иронични шеги и пиперливи закачки. Дори гостите им бяха така подбрани, че да се коментират един друг. Така например Димитър Рачков се пошегува с колегата си Юлиан Вергов, който бе гост по Би Ти Ви, а пък Вергов пусна закачки за Трифонов и Рачков. Както е известно Вергов и Рачков имат съвместни изяви в киното, телевизията и в театъра.

В техническо отношение "Шоуто на Николаос Цитиридис“ по Би Ти Ви обаче бе класи над "Вечерното шоу на Слави Трифонов", макар че по-възрастният гологлав водещ и екипът му имат далеч по-голям телевизионен и сценичен опит от младока от гръцки произход.

27 януари обаче не бе така щастлив за едно друго развлекателно предаване в национален ефир. След вълната от негодувание стана ясно, че "Събота вечер с Дони" - новото предаване на БНТ, което стартира на 18 януари и вече имаше два броя, няма да се излъчва в досегашния му вид. Дони сам поиска да спре авторското си предаване и обяви, че най-вероятно ще прави музикално шоу с нова концепция.


Гневни зрители заляха социалните мрежи с критики, че "Събота вечер с Дони" е направено некадърно и навява мисли, че БНТ се връща 40 години назад. В понеделник певецът, който също попада в групата на гологлавие водещи, се извини на тези, които са се засегнали от шегите му с хомосексуалистите във второто издание на предаването. Десетки потребители на социалната мрежа определиха поведението му в ефира на БНТ като хомофобско. Самото шоу тръгна с фалстарт, тъй като се появи в ефир с една седмица закъснение, а очевидно е и че пада от екран след втория си брой. Любопитното е, че първият гост на Дони в първото издание на шоуто му също бе Юлиан Вергов, който в понеделник даде старт и на шоуто на Николаос. 

В очакване на рейтингите кой е бил по-гледан в часовия пояс между 22,30 и 23,00 ч., в който се засичаха "Вечерното шоу на Слави Трифонов" и "Шоуто на Николаос Цитиридис“, можем само да кажем: Шоуто трябва да продължи.