Тенденцията "нуди грим" и как да го постигнем сами

Модата за естественост се появява при французойките в началото на 18 век

Бюти
15:00 - 22 Ноември 2019
7029
Тенденцията "нуди грим" и как да го постигнем сами

Естественият грим става все по-популярен. Той е идеален за дами от всяка възраст, подходящ е както за специални поводи, така и за ежедневието. С този грим можете да отидете на фитнес, да отидете на разходка или да пазарувате.

Какво представлява гримът в стил "Нуди" и какво е характерно за него?

Идеята е да изглеждате по-привлекателни, без да се забелязва грима. За целта трябва да си изберете подходящ грим, който ще подчертае чертите ви и ще направи лицето ви по-красиво.За да разкриете истинската си естествена красота, гримът трябва да е лек, семпъл и да подчертава чертите на лицето по хармоничен начин. Търси се естествено излъчване.

Модата за естественост се появява при французойките в началото на 18 век. Тогава естествената красота става стандарт. Жените използвали слаб руж, оризово брашно, рициново масло. Днес естествеността отново е на мода и се цени високо.

Как да направим "Гол Грим"

Почистване и овлажняване на кожата

Това е една от най-важните стъпки, тъй като ви позволява да нанасяте по-добре грима и същевременно да се погрижите за кожата си. Нанасяйки малко овлажняващ лосион върху чисто лице (преди да започнете да се гримирате) ще придадете на лицето си по-свеж вид.

Нанасяне на фон дьо тен

След като сте си подготвили кожата нанесете фон дьо тена. Опитайте се да подберете подходящ за естествения цвят на кожата ви продукт, така че гримът ви да изглежда перфектно. За целта трябва да смесите светла и тъмна основа за грим.

Коректор за тъмни кръгове

Този продукт е изключително важен, ако имате тъмни кръгове, които искате да заличите или други несъвършенства, които желаете да прикриете.Добре е да изберете коректор, който е един нюанс по-светъл от цвета на основата, която сте използвали.

Използвайте фиксираща пудра

След като сте нанесли коректора е време за използването на компактна или прахообразна пудра.Можете да я нанесете с четка като вземате малко от продукта и след това да го разнесете равномерно върху цялото си лице. А можете да направите това и с гъбичка. Важното е да нанасяте продукта с кръгообразни движения.

Оформяне на веждите

Те са рамката на лицето ви. Използвайте сенки два нюанса по-светли от цвета на косата ви. Нанесете ги върху целите вежди.

Клепачи

Използвайте земни нюанси. Нанесете сенките с четка равномерно върху клепачите.

Мигли

Тази стъпка включва нанасянето на спирала. Целта е да удължите и придадете обем на миглите. Не забравяйте долните мигли!

Руж

За да нанесете този продукт правилно трябва да използвате гъста четка, усмихнете се и гримирайте изпъкналата част на скулите.

Устни

И накрая – подчертайте устните си като им придадете малко цвят. За целта използвайте грим в матови или светли нюанси за свеж и естествен вид.