Това е циганинът-бияч от магазина в Габрово

Ясна е самоличността на единия от бандитите, потрошили Венцислав в денонощния супер - Данчо Асенов

Актуални новини
00:10 - 11 Април 2019
11841
Това е циганинът-бияч от магазина в Габрово

Данчо Асенов. Това е името на един от наглите роми, които пребиха зверски продавач в магазин в Габрово преди дни. Заради бруталния случай града се вдигна на крак и хиляди бесни местни граждани щурмуваха по-рано в четвъртък сградата на следствения арест, настоявайки да се саморазправят с биячите.

Най-активен в побоя е бил именно Данчо Асенов, разкри пред Lupa.bg габровеца Иво Найденов, който се оказа приятел на собственика на магазина и на жестоко бития продавач Венцислав.

„Това е едно изключително нагло момче от ромски произход, което се кичи със златни ланци и безобразничи в града. Няма данни да работи каквото и да било, но въпреки това парадира с пари”, разказа Найденов. В града плъзна слух, че Данчо Асенов се занимава с телефонни измами, тъй като непрекъснато сменял мобините си апарати, а и видимо бил в добро материални положение.

Както Lupa.bg извести, центъра на Габрово бе превзет в четвъртък следобед от протестиращи. Жителите на града искат справедливо наказание за побойниците, а не да бъдат пуснати под гаранция и да вършат нови престъпления. Самите цигани също настояли да останат зад решетките, притеснени, че ще бъдат линчувани от множеството.

В неделя, 7 април, Данчо Асенов и още двама негови приятели пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово. Инцидентът е станал около 22,30 часа. Младежите се държали нападателно с клиент на търговския обект, а продавачът се намесил, за да преустанови това. Ядосани, ромите подбрали него и го пречукали от бой.

В Габрово се заканват протестите да продължат и в следващите дни.

Ромът Данчо Асенов пъчи мускули и се кипри с тежки златни ланци